Over ons

Floris Kalwij is de oprichter van Floris Watersport. Floris is ooit begonnen met het verhandelen van één kano tegen 2 buitenboordmotoren. Na het klaarmaken van deze motoren werden deze weer verkocht en van dat geld werden weer nieuwe motoren gekocht, dit alles in de tuin bij zijn ouders.

Deze hobby groeide uit tot werk en in 2005 heeft Floris besloten om een loods in Geertruidenberg te huren. Dit was het begin van Floris Watersport.

Wegens ruimtegebrek is het bedrijf in 2008 verhuisd naar Oosterhout. Langzaam aan veranderde het bedrijf, er kwam personeel in dienst en er werden steeds meer (en grotere) pleziervaartuigen gekocht en de kleine bootjes en buitenboordmotoren verdwenen.

Omdat de boten steeds groter en luxer werden, is Floris op zoek gegaan naar een locatie aan het water. Deze locatie werd in 2013 gevonden in Drimmelen. Echter na een aantal jaren in Drimmelen bleek dat deze locatie niet meer voldeed aan onze eisen en ook te klein was geworden.

Na een poosje zoeken is het gelukt om een hele mooie locatie te vinden in Waspik (voormalig Jachthaven Scharloo) waar wij alles op één plek bij elkaar hebben. Deze prachtige locatie is gelegen naast Jachthaven de Langstraat, direct gelegen aan de A59.

Op deze locatie is voldoende verkoopruimte, binnen in een mooie, ruime showroom, op het buitenterrein en ook veel ligplaatsen in het water. Door de vele ligplaatsen in het water en de beschikking over een eigen kraan is het maken van een proefvaart, bij serieuze interesse, veel sneller te realiseren en kunnen wij u nog beter van dienst zijn.

Floris Watersport is uitgegroeid tot een mooi en gezond bedrijf met 5 personeelsleden en een afzet van meer dan 150 boten per jaar.

We werken met veel plezier en passie met een klein team in een leuk en mooi watersportbedrijf.                                                                                      

 

ONZE WERKWIJZE

Wij kopen de boten rechtstreeks in van particulieren, handelaren, bedrijven of via verzekeringsmaatschappijen. Alle boten zijn eigendom van Floris Watersport, wij hebben geen boten in bemiddeling.

Wij willen u graag toelichten wat u van ons kunt verwachten als u bij ons een boot koopt.

Alle boten worden vaarklaar geleverd, dit houdt in dat de boot goed en netjes vaart en dat de motor en aandrijflijn goed zijn. Op de overige onderdelen van de boot kunnen wij helaas geen garantie geven.

Wij verkopen de boot in principe zoals u hem ziet en aantreft bij ons. De boten zijn in grote lijnen door ons nagekeken en indien wij iets weten over een (mogelijk) defect laten wij u dit uiteraard weten.

Omdat alle boten verschillend zijn en er vaak veel elektrische apparatuur aan boord is, is het voor ons te kostbaar en tijdrovend om van alle boten alles na te kijken. Hierdoor kunnen wij onze boten wel scherp geprijsd aanbieden. En uiteraard kunnen we wel in hoofdlijnen met u meekijken naar de werking van de diverse apparatuur.

Nadat u besloten heeft een boot bij ons te kopen, maken wij een offerte waarin duidelijk de afspraken (leverdatum, dingen die nog nagekeken dienen te worden e.d.) worden vastgelegd. Ook vragen wij u om een aanbetaling te doen. Nadat de aanbetaling is ontvangen kan er een proefvaart worden gemaakt. Alleen indien de boot niet naar behoren vaart of de vaareigenschappen van de boot vallen tegen, krijgt u de aanbetaling terug.                                                                                                                                                                                                                                                                            Let op! Tijdens de proefvaart mogen maximaal 2 personen en eventueel een derde ervaringsdeskundige mee aan boord. Er mogen geen kinderen onder de 12 jaar mee aan boord tijdens de proefvaart.

Na het maken van de proefvaart en ontvangst van het resterende verkoopbedrag maken wij de benodigde verdere papieren in orde en bent u de trotse eigenaar van de boot.

Het inruilen van uw boot is ook bespreekbaar. Hierbij willen wij graag opmerken dat wij in principe tot maximaal de helft inruilen van de waarde van de boot die u bij ons heeft gezien.

 

TRANSPORT

Wij kunnen met onze vrachtwagen de boot die u bij ons heeft gekocht, tegen vergoeding, bijna overal naar toe brengen binnen Nederland. Ook het vervoeren van uw schip naar het buitenland is bespreekbaar.  We transporteren alleen onze eigen verkochte boten.

 

LIGPLAATSEN

Op onze locatie in Waspik hebben wij geen ligplaatsen ter beschikking voor verhuur. Wij gebruiken onze ligplaatsen uitsluitend voor onze eigen voorraad boten.